Houtrot reparatie

Houtrot is helaas een veelvoorkomende schade. Vaak komt houtrot voor in oudere woningen/panden, maar het is niet uitgesloten dat het niet in nieuwere woningen/panden kan voorkomen. Daarom is het belangrijk om het schilderwerk regelmatig te laten onderhouden.

De oorzaak van houtrot is meestal optrekkend vocht of een slechte ventilatie. Daarnaast zijn lekkages langs kitrandjes in de badkamer of keuken een veelvoorkomende oorzaak. Behalve goed schilderwerk is ook het correct afkitten van het hout van groot belang om houtrot te voorkomen.

Voordat wij starten met schilderen, inspecteren wij het houtwerk grondig op houtrot. Als wij houtrot constateren melden wij dit gelijk en zullen wij dit in overleg herstellen.

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Houtrot kan voorkomen worden door het schilderwerk in uw pand regelmatig te laten onderhouden. Door bovendien te zorgen voor een juiste afwatering / ventilatie en de kitranden / voegranden goed te onderhouden, kunnen de meeste problemen worden voorkomen.

Heeft u een plekje geconstateerd en weet u niet zeker of het houtrot betreft? Neem dan contact op!

Vraag een offerte aan!